Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές «τσίκνισαν» τα... πτυχία τους, αντιδρώντας στα μη κρατικά πανεπιστήμια (φωτο+video)

Συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Άναψαν ψησταριά για να ψήσουν πτυχία «που ξεπουλάει η κυβέρνηση»

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινώντας με συλλαλητήριο, οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν ενάντια σε διάταξη του νομοσχεδίου για την Παιδεία, η οποία προβλέπει την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, φοιτητές άναψαν ψησταριά και σε αυτήν έψησαν… πτυχία, φωνάζοντας πως η κυβέρνηση τα ξεπουλάει.

Φώναξαν συνθήματα όπως «ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφετηρία την Καμάρα. Στο κεντρικό πανό αναγραφόταν η φράση «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια-τα νομοσχέδια καταψηφίζοντας στους δρόμους».

Οι φοιτητές από νωρίς το πρωί της Πέμπτης απέκλεισαν συμβολικά εισόδους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, προηγήθηκε επεισόδιο με οδηγό ταξί που μετέφερε επιβάτιδα με μωρό και ήθελε να εισέλθει στο ΑΠΘ, με τους φοιτητές να του ζητούν να μπει από άλλη είσοδο και εκείνον να επιμένει, επιχειρώντας δις να τους πατήσει με το όχημά του.

Το επίμαχο νομοσχέδιο τέθηκε χθες προς συζήτηση στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί αύριο. Μετά από την πορεία, οι φοιτητές αναμένεται να αποκλείσουν εκ νέου τις εισόδους του ΑΠΘ.

Μετά από απαίτηση κι έντονο διάλογο μεταξύ καθηγητών-μελών της ΕΣΔΕΠ και ανδρών των ΜΑΤ, οι δυνάμεις της Αστυνομίας που ακολουθούσαν την πορεία, αποχώρησαν,

Αύριο, οι φοιτητές αναμένεται να αναχωρήσουν με πούλμαν για την Αθήνα με σκοπό να μεταβούν στα Προπύλαια και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Image
Image