Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεαρός άρπαζε αλυσίδες λαιμού απο ανυποψίατες γυναίκες

Συνελήφθη 25χρονος Αλγερινός, ο οποίος αφαιρούσε αλυσίδες λαιμού από ανυποψίαστες πεζές γυναίκας, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων ληστειών από νεαρό Αλγερινό, σε βάρος ανυποψίαστων πεζών γυναικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Προηγήθηκε η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη, ύστερα από ληστεία σε βάρος πεζής στην περιοχή του κέντρου.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος το πρωί της Τρίτης, αφαίρεσε με χρήση σωματικής βίας από  γυναίκα στο κέντρο της πόλης μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη, έπειτα από την οποία ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς ενεργώντας, είτε μόνος του, είτε από κοινού με 19χρονο ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, προέβαιναν σε ληστείες σε βάρος πεζών στο κέντρο της πόλης χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο συνεργών διότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας από γυναίκα στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με χρυσό σταυρό, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο 25χρονος, με την ίδια μέθοδο, αφαίρεσε από μητέρα και κόρη ομοίως μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με χρυσό σταυρό.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.