Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 20χρονου που οδηγούσε επικίνδυνα - Έκανε όπισθεν και χτύπησε περιπολικό

Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε αυτοκίνητα και δίκυκλα για ηχορύπανση

Τροχονομικοί έλεγχοι με στόχο τον περιορισμό της ηχορύπανσης από οχήματα και δίκυκλα και την καταπολέμηση αγώνων – επίδειξη ικανότητας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Παρασκευής έως και τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι εντατικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης/Ο.Ε.Π.Τ.Α. και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης εστίασαν στον περιορισμό του φαινομένου της ηχορύπανσης που προκαλείται από οχήματα & δίκυκλα και στην καταπολέμηση αυτοσχέδιων αγώνων-επίδειξη ικανότητας.

Βεβαιώθηκαν συνολικά:
-    13 παραβάσεις για οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
-    27 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης
-    43 παραβάσεις για έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλου για μείωση θορύβου κινητήρα και για θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου
-    12 παραβάσεις οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτ/των (ΤΑΞΙ) και
-    177 παραβάσεις για παραβίαση ορίου ταχύτητας.

Σύλληψη 20χρονου για επικίνδυνη οδήγηση

Χαρακτηριστική επίσης, είναι και η περίπτωση σύλληψης 20χρονου ημεδαπού, τον οποίο εντόπισαν αστυνομικοί Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχου των οδικών δικτύων, να κινείται με όχημα, ξημερώματα σήμερα (18-02-2024), σε κεντρικό δρόμο της πόλης αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Προ επικείμενου ελέγχου, ο οδηγός με οπισθοπορεία προκάλεσε ζημιές σε αστυνομικό όχημα και συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση.

Βροχή τα πρόστιμα και για παράνομες σταθμεύσεις

Συνολικά κατά τις ημέρες Παρασκευή (16-2-2024) και Σάββατο (17-2-2024) ελέγχθηκαν 2.933 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 1.176 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 613 αφορούσαν παράνομες σταθμεύσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να διενεργεί ανάλογους ελέγχους στα οδικά δίκτυα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.