Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ

Αρχίζουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Σταθμό «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης και αλλαγές σε διαδρομές λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη 21 Ιουλίου, στην οδό Βενιζέλου εξαιτίας των έργων στον ομώνυμο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ως αποτέλεσμα, επτά γραμμές του ΟΑΣΘ που διέρχονται από το νότιο τμήμα της οδού θα επηρεαστούν με αλλαγές διαδρομών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ, «το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει με γοργούς ρυθμούς στη νέα φάση υλοποίησης και στις κυρίως εργασίες για την προώθηση της κατασκευής του σταθμού "Βενιζέλου". Όπως έχει τονισθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προχωρούν όλες οι μελέτες και ρυθμίσεις για το σταθμό «Βενιζέλου» ώστε ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης του έργου να τηρείται απαρέγκλιτα».

Έτσι, ο Οργανισμός αποφάσισε πρόσφατα την τροποποίηση, στην υπόψη ζώνη των έργων, των διαδρομών μετάβασης/επιστροφής αλλά και αφετηριών σειράς λεωφορειακών γραμμών της αστικής συγκοινωνίας: Νο 23 «Ν.Σ.Σ.-Συκιές», Νο 24 «Πλατεία Ελευθερίας-Χίλια Δένδρα», Νο 25 «Νεάπολη-Βενιζέλου», Νο 26 «Καλλιθέα-Πλατεία Ελευθερίας», Νο 35 «Μετέωρα-Βενιζέλου», Νο 50 «Πολιτιστική Γραμμή» και Νο 58 «Διασταύρωση Χορτιάτη-Βενιζέλου» για τη χρονική περίοδο εφαρμογής της νέας Φάσης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον νότιο κλάδο της οδού Βενιζέλου, δηλαδή κυρίως κάτω από την οδό Εγνατία, στο κέντρο της πόλης. Η πλήρης απόφαση για τις αλλαγές αυτές έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΣΕΘ (ο φορέας σχεδιασμού και εποπτείας της αστικής συγκοινωνίας) www.oseth.com.gr και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, ενημέρωση και αναρτήσεις από τον πάροχο της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ) σε ηλεκτρονικό τύπο, τηλεφωνικά και σε περιοχές τερματικών χώρων και στάσεων, αναφέρει ο ΟΣΕΘ.

«Οι αλλαγές έγιναν για την εύρυθμη κυκλοφορία, τη βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας και της παρεχόμενης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των νέων ρυθμίσεων, την Τρίτη 21.07.2020», καταλήγει ο ΟΣΕΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ