Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεκρός Βούλγαρος σε οπαδικό επεισόδιο - Τον παρέσυρε ΙΧ

Νεαρός Βούλγαρος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από επίθεση οπαδών, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή του

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι ένας νεαρός αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, στην εξέλιξη οπαδικού επεισοδίου κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 28χρονο φίλαθλο της ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ, οι οργανωμένοι οπαδοί της οποίας είναι αδελφοποιημένοι με τους αντίστοιχους του Άρη.

Περίπου στις 16:00, ομάδα κουκουλοφόρων (οπαδών του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία) επιτέθηκε σε έτερη ομάδα νεαρών, στην οποία περιλαμβανόταν ο άτυχος 28χρονος.

Ακολούθησε συμπλοκή και καταδίωξη της δεύτερης ομάδας ατόμων από τους κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα ο νεαρός Βούλγαρος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό Μαρίας Κάλλας. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε και αναζητείται.

Δύο ακόμη άτομα, φερόμενοι επίσης ως Βούλγαροι υπήκοοι, τραυματίστηκαν από τη συμπλοκή και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Κατά πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε προσαγωγές για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα χρόνια άλλο ένα οπαδικό επεισόδιο είχε αντίστοιχη τραγική κατάληξη στη Θεσσαλονίκη, με τον θάνατο του νεαρού οπαδού του ΠΑΟΚ από την Κύπρο, Νάσου Κωνσταντίνου.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για το τραγικό συμβάν:

«Σήμερα (05-01-2020) και περί ώρα 16:30, διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από την ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, τρείς αλλοδαποί, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ένας εξ’ αυτών, ηλικίας 28 ετών, κατέληξε. Ερευνώνται τα αίτια θανάτου του, καθώς μετά την επίθεση και ενώ ευρίσκετο επί του οδοστρώματος πέρασε από πάνω του όχημα, το οποίο αναζητείται.

Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές Αρχές».