Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέο σχολικό γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους - Θα εξυπηρετεί 500 μαθητές

Τα εγκαίνια του σχολικού Δημοτικού Γυμναστηρίου έγιναν από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη

Ένα νέο γυμναστήριο με κλιματισμό, φωτοβολταϊκά αλλά και ειδικό σύστημα θέρμανσης για να υπάρχει συστηματικά ζεστό νερό θα εξυπηρετεί από σήμερα τις ανάγκες πάνω των 500 μαθητών, στους Αμπελόκηπους, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια του σχολικού Δημοτικού Γυμναστηρίου, που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα που εξυπηρετεί τις ανάγκες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελόκηπων, του Εσπερινού Γυμνασίου αλλά και του 3ου Γυμνασίου, έγιναν από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη.

Image

 

Image

Ο υφυπουργός είπε πως για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα η δυτική Θεσσαλονίκη είναι προτεραιότητα. «Σήμερα εγκαινιάζουμε έναν χώρο άθλησης των νέων που τόσο ανάγκη το έχει η πόλη», τόνισε. Ο ίδιος μίλησε και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. 

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η κατασκευή των 16 σχολικών μονάδων για τη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετήσει περίπου 5.000 χιλιάδες μαθητές. Επίσης, το μετρό Θεσσαλονίκης τελειώνει. Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογράψουμε τη σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες για τη δυτική Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, εξελίσσεται ο προγραμματισμός για το Flyover, για τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και για το Δικαστικό Μέγαρο», σημείωσε ενώ επανέλαβε πως τέλη του 2023 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί. 

Image

«Τα εγκαίνια ενός σχολικού συγκροτήματος όπως αυτό στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα αποτελούν πάντοτε έμπρακτη απόδειξη της αναβάθμισης των δομών εκπαίδευσης», είπε από πλευράς του ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. «Η κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων καθώς και τα 16 σχολικών κτηρίων, τα οποία θα έχουμε με ΣΔΙΤ, μέσα στα επόμενα χρόνια στην περιοχή τη Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην δυτική Θεσσαλονίκη, είναι ενταγμένα στο master plan των 30 έργων της κυβέρνησης για το 2030», τόνισε.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, είπε πως πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά κλειστό σχολικό γυμναστήριο που εγκαινιάζεται μέσα σε 12 μήνες στον δήμο. «Το προηγούμενο καλύπτει τις ανάγκες 1.000 μαθητών. Το συγκεκριμένο σχολικό γυμναστήριο εξυπηρετεί τις ανάγκες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελόκηπων, του Εσπερινού Γυμνασίου αλλά και του 3ου Γυμνασίου, με 570 μαθητές», είπε.

Ο δήμαρχος σημείωσε πως το πρωί θα γίνεται το μάθημα της γυμναστικής όταν βρέχει ή όταν έχει κρύο και μετά το μεσημέρι το γυμναστήριο θα δίνεται σε αθλητικούς συλλόγους, ενώ παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται μαθητικοί αθλητικοί αγώνες. «Το νέο γυμναστήριο έχει κλιματισμό, φωτοβολταϊκά και σύστημα θέρμανσης για να υπάρχει συστηματικά ζεστό νερό. Η μελέτη υπήρχε από το 2010 αλλά δεν υπήρχε χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τις 800 χιλιάδες», κατέληξε.

Image

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, τόνισε πως είναι παράδοση στον τόπο μας στην έναρξη ενός έργου να ανταμώνουμε, να συναντιόμαστε στη χαρά της Υπαπαντής, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παιδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ενώ το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Πάρις Μπίλλιας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος των Κτηριακών Υποδομών, Τιμολέων Κατσίπος, ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Γιάνναρης, η ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου.

Image