Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι «Εντυπώσεις» της Αλεξίας Κουδιγκέλη μέσα από 40 έργα ζωγραφικής

Μέχρι την Παρασκευή η έκθεση έργων της νεαρής ζωγράφου φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Τις  «Εντυπώσεις» αποτύπωσε στον καμβά η νεαρή ζωγράφος, Αλεξία Κουδιγκέλη, η οποία παρουσιάζει τη δουλειά της στην Αίθουσα Τέχνης της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Αντρών Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση με τίτλο «Εντυπώσεις», περιλαμβάνει 40 πίνακες ζωγραφικής, ποικίλων διαστάσεων, έργα ακρυλικά σε καμβά με κύριο θεματικό άξονα την εσωτερική πολυπλοκότητα των ανθρώπων και θα μείνει ανοιχτή για το κοινό ως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ενώ διοργανώνεται με τη συνδρομή της γκαλερί Αγκάθι - Κartαλος.

«Είμαστε μια σύνθεση από διαφορετικές εκδοχές μας, διαφορετικούς ρόλους, εαυτούς, μάσκες και αξίες. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και από οπτική άποψη το πώς θα μπορούσε να αναπαρασταθεί μια ανθρώπινη φιγούρα με τη χρήση υφών, χρωμάτων και υλικών ενταγμένη σε τοπία άλλοτε αστικά κι άλλοτε θαλασσινά, πάντοτε όμως οικεία. Το έργο μου αποτελεί ένα κοινωνικό σχόλιο στην ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου, που είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τη δουλειά μου», αναφέρει η νεαρή εικαστικός.

Image

Ο πρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, μιλώντας για την Αλεξία Κουδιγκέλη, αναφέρθηκε στις σπουδές της στο University of the Arts στο Λονδίνο, στην εξπρεσσιονιστική διάθεση των έργων της, στην καταλυτική σημασία των χρωμάτων και του φωτός στην καλλιτεχνική της δημιουργία, στην εσωτερική της επιθυμία να αγγίξει συναισθηματικά τους ανθρώπους μέσω της τέχνης της.

Η Αλεξία Κουδιγκέλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996 και αποφοίτησε το 2018 από το Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Λονδίνου (UAL). Το έργο της έχει αναγνωριστεί και εκτεθεί σε διάφορες εκθέσεις σε καταξιωμένες γκαλερί στην Ελλάδα, με πρώτη την ατομική της έκθεση στο Σύλλογο Αποφοίτων του σχολείου της Κολλέγιο Αθηνών το 2020, έπειτα την Γκαλερί Αγκάθι - Κartαλος το 2021 και πιο πρόσφατη την Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου το 2022. Τα έργα της φιλοξενούνται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ευρώπη και Αμερική.

Photo credits ©Petros Papakyriakou/Reflections