Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οκτώ νεκροί σε ένα τρίμηνο σε τροχαία δυστυχήματα

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, σοβαρών και ελαφρών είναι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης

Συνολικά οκτώ νεκρούς μετρά η Θεσσαλονίκη κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, σε περισσότερα από 430 τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Διεύνυση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν περισσότερες από 11.000 επικίνδυνες παραβάσεις, ενώ περίπου 300 φορές οδηγοί βρέθηκαν θετικοί σε τυχαίο έλεγχο αλκοτέστ.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με κεντρικό στόχο την οδική ασφάλεια συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, με σκοπό τη διευκόλυνση και προστασία πεζών και οδηγών, την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023 βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν σε:

Επιπλέον, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκαν:

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, σοβαρών και ελαφρών, όπως αναφέρεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, είναι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η απόσπαση προσοχής, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση πινακίδας STOP.

Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση σε διάφορες περιοχές του Νομού.

*Φωτογραφία Αρχείου