Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου μέχρι τη Λαμπράκη (φωτο+vid)

Το έργο επιθεώρησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης

Το έργο της διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου μέχρι τη Λαμπράκη, που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, επιθεώρησαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.

Πρόκειται για τη διάνοιξη του τμήματος από την Κατσιμίδη μέχρι την οδό Μήλου, μήκους μόλις 232 μέτρων, το οποίο όμως θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς δίνει διέξοδο προς την οδό Λαμπράκη σε όσους κινούνται στην Αγίου Δημητρίου ή έρχονται από την περιφερειακή οδό. Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, με παράλληλη δημιουργία οδεύσεων τυφλών και ποδηλατοδρόμου, καθώς επίσης νέο φωτισμό. Τμήμα του διανοιγμένου δρόμου, εξάλλου, θα παραχωρηθεί στο 28ο δημοτικό σχολείο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μικρό αμφιθέατρο. Για την υλοποίηση του έργου δαπανήθηκαν 1,2 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις και περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή, ενώ η μελέτη έγινε με δωρεά από τεχνική εταιρεία.

«Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα σημείο, το οποίο ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στη δική μας θητεία. Φροντίσαμε έτσι ώστε να απαλλοτριωθεί, να κατασκευαστεί, να χρηματοδοτηθεί και να αναλάβει ο ανάδοχος, ώστε να γίνει η διάνοιξη επιτέλους στην Αγίου Δημητρίου από τον περιφερειακό στον κόμβο Κατσιμίδη μέχρι τη Λαμπράκη. Η κίνηση θα διευκολυνθεί και η περιοχή αναβαθμίζεται με καλύτερα πεζοδρόμια, ακόμη και το σχολείο θα αξιοποιήσει την ανάπλαση με ένα θεατράκι. Χαίρομαι που ένα έργο που εξαγγείλαμε και οραματιστήκαμε, ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία, στους Θεσσαλονικείς και στους επισκέπτες», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συγχαίροντας όλους όσοι εργάστηκαν και ολοκλήρωσαν το έργο σε χρόνο – ρεκόρ, όπως είπε, για τα ελληνικά δεδομένα και «ένα κομμάτι της πόλης που βλέπει με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία την προοπτική της ευρωπαϊκής και μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης». «Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, «να ασχολούμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα της πόλης, τα οποία ένα προς ένα λύνονται. Παρόλα αυτά χρειάζονται χρήματα για απαλλοτριώσεις, χρειάζονται πόροι, ώστε η πόλη μας να εξελίσσεται».

«Ένας δυσεπίλετος γρίφος στην Αγίου Δημητρίου, ένα έργο που κάθε αυτοδιοικητική παράταξη τα τελευταία 30 χρόνια το είχε στο πρόγραμμα της, λύθηκε στη διοίκηση Ζέρβα. Απαλλοτριώθηκε, κατεδαφίστηκε, μελετήθηκε, έγινε η διαδικασία και ήδη ολοκληρώνεται η υλοποίηση», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. Ο κ. Κυριζίδης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετηθούν και οι φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι θα αλλαχθούν περιμετρικά σε όλο τον άξονα που επηρεάζει το έργο, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Παράλληλα, ανέφερε, έχουν ήδη κατατεθεί 600.000 ευρώ για την απαλλοτρίωση του κάτω κομματιού μήκους, επίσης περίπου 230 μέτρων, δηλαδή των κτιρίων μετά τη Λαμπράκη και ο δήμος περιμένει τη νόμιμη εξάμηνη προθεσμία, ώστε να καταβληθούν τυχόν ενστάσεις και στη συνέχεια να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις και στη διάνοιξη του υπόλοιπου τμήματος.

Δείτε φωτογραφίες:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.