Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Όρτσα τα πανιά για μικρούς ιστιοπλόους αύριο στον Θερμαϊκό κόλπο

Συνολικά 292 αθλητές από 47 χώρες θα ριχτούν από αύριο στον ειδικά διαμορφωμένο υγρό στίβο, που στήθηκε στον Θερμαϊκό κόλπο

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τους μικρούς ιστιοπλόους καθώς ανοίγουν πανιά, έχοντας πυξίδα τα όνειρά τους!

Συνολικά 292 αθλητές από 47 χώρες θα ριχτούν από αύριο στον ειδικά διαμορφωμένο υγρό στίβο, που στήθηκε στον Θερμαϊκό κόλπο, για τις ανάγκες του όπεν ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Optimist, που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

«Ο Ν.Ο.Θ. συνεπής στη δέσμευσή του, φέρνει στη Θεσσαλονίκη ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση. Δίνει όραμα και ελπίδα στα νέα παιδιά του αθλήματος και ζωντάνια στις εγκαταστάσεις του. Ελπίζουμε ο καιρός να είναι σύμμαχος στις προσπάθειες των αθλητών και να απολαύσουμε όμορφους αγώνες», τόνισε ο πρόεδρος το Ν.Ο.Θ., Άκης Τσαλίκης. 

Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, Σούλης Παπαντωνίου έκανε μια ευχή: «Ο καύσωνας δεn μας βοηθά. Όπως λέμε στην ιστιοπλοΐα, μας καίει τον αέρα. Εύχομαι από αύριο να πέσει η θερμοκρασία και να έχουμε καλύτερες συνθήκες αγώνα» και κατέληξε: «τα αγόρια θα χωριστούν αρχικά σε τρία γκρουπ των 56 σκαφών και τα κορίτσια σε δυο γκρουπ των 61 σκαφών. Ακολούθως, θα δημιουργηθούν χρυσοί, ασημένιοι και χάλκινοι στολίσκοι για την ανάδειξη των πρωταθλητών. Καιρού επιτρέποντος θα έχουμε συνολικά 10 ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Optimist θα καλυφθεί τηλεοπτικά, για πρώτη φορά, από τη TV100. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχει το χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.