Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ουρές για μία θέση εργασίας σε ξενοδοχείο

Κορυφαία ξενοδοχεία παίρνουν συνεντεύξεις από 1.360 και πλέον υποψήφιους εργαζόμενους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών για μία καριέρα στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς περισσότερα από 1.360 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν στη 2η Διαδραστική Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας που διοργανώνει σήμερα η εταιρεία Workathlon στη Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι 21 ξενοδοχείων της χώρας, μεταξύ των οποίων τα κορυφαία Costa Navarino, Sani & Ikos Resorts, Amanzoe, TOR Hotel Group, Daios Hotels, Miraggio Thermal Spa Resort, Andronis Exclusive, Louis Hotels, από τις 9:30 μέχρι και τις 15:00 παίρνουν βιογραφικά και συνεντεύξεις από τους υποψήφιους στο ξενοδοχείο Capsis.

Ο αριθμός των ενδιαφερόμενων έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι, που συμμετείχαν περίπου 450 άτομα, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των ξενοδοχείων, στα 21 από 13 το 2018.

Όπως είπε η Κατερίνα Σαντίκου, ιδρύτρια της Workathlon, που από το 2015 προσφέρει λύσεις προσανατολισμένες στη διαχείριση της στελέχωσης και της σωστής ανάθεσης καθηκόντων σε ξενοδοχεία και resorts, οι θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι και αυτές με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, όπως ρεσεψιονίστ και προσωπικό κουζίνας. Από πλευράς των ξενοδοχείων, σύμφωνα με την κ. Σαντίκου, οι σημαντικότερες ελλείψεις εντοπίζονται στην εξειδικευμένη στελέχωση (πωλήσεις, κρατήσεις, ανάλυση δεδομένων, social media marketing κτλ). «Υπάρχει έλλειψη, καθώς δεν προλαβαίνουμε να εκπαιδεύσουμε αρκετά γρήγορα τους επαγγελματίες. Διαπιστώνουμε, ακόμη, ένα κενό μεταξύ του τι μαθαίνουν οι σπουδαστές στις τουριστικές σχολές και αυτού που περιμένει το ξενοδοχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια διαπιστώνει υψηλό επίπεδο των αποφοίτων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι, όπως είπε, είναι πιο συνειδητοποιημένοι επαγγελματικά. Άλλωστε, τόνισε πως η ειδίκευση φέρνει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και καλύτερες απολαβές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Ευκαιρίες και προκλήσεις όταν δουλεύεις σε ένα resort σε αντίθεση με ένα city hotel». Ανοίγοντας την εκδήλωση, η κ. Σαντίκου κάλεσε τους μελλοντικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους να μην σταματούν τη μελέτη και να βελτιώνονται συνεχώς, ενώ μετέφερε στους ξενοδόχους το «μυστικό» των εργαζόμενων, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Workathlon, παρακινούνται περισσότερο από την επιβράβευση των προσπαθειών τους και όχι τόσο από τους μισθούς τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κλαδική σύμβαση με επεκτασιμότητα, που ισχύει από φέτος στον ξενοδοχειακό κλάδο. Όπως είπε, οι εκδηλώσεις της Workathlon καλύπτουν το κενό που υπάρχει μεταξύ ξενοδόχων και εργαζομένων, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ξενοδοχειακές ειδικότητες με ελλείψεις, επισημαίνοντας πως πρέπει να μπουν νέες βάσεις στον κλάδο.

Μετά τη Θεσσαλονίκη η Workathlon θα πραγματοποιήσει Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας στην Κρήτη στις 22 Ιανουαρίου και στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

Η Workathlon, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, προσφέρει λύσεις προσανατολισμένες στη διαχείριση της στελέχωσης και της σωστής ανάθεσης καθηκόντων σε ξενοδοχεία και resorts. H εταιρεία ιδρύθηκε το 2015, όταν σχεδιάστηκε η 1η έκδοση της πλατφόρμας, ενώ το 2016 λάνσαρε τη 2η έκδοση της πλατφόρμας με αναβαθμισμένα εργαλεία και εφαρμογές. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους μπήκε στο Top 10 στο 2ο Διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις του MIT Enterprise Forum Greece. To Μάιο του 2017, η Workathlon βραβεύτηκε στον 7ο διαγωνισμό “Innovation & Technology”, ενώ τον Ιούλιο του 2017 κέρδισε το 1ο «Βραβείο Κριτών» στο πρόγραμμα Reload Greece Challenge’17. Η Workathlon συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 150 Ξενοδόχων και εκατοντάδων Ξενοδοχοϋπαλλήλων.