Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παιδιά δημοτικού και γυμνασίου... μυήθηκαν στη χρήση του ποδηλάτου

Διήμερα εκπαιδευτική δράση ασφαλούς μετακίνησης το Σαββατοκύριακο

Ολοκληρώθηκε η διήμερη εκπαιδευτική δράση «Ασφαλούς Μετακίνησης», που διήρκησε από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Ο.Α.Σ.Θ. και του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών – Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης, καθώς και εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.

Η οργάνωση «ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση» με τους εθελοντές της εκπαίδευσε παιδιά ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου στην  ασφαλή μετακίνηση, δίνοντας έμφαση στη χρήση του ποδηλάτου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Image

Στόχοι της εκπαίδευσης ήταν η πρόληψη ατυχημάτων καθώς και η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου, της Δημόσιας Συγκοινωνίας και της πεζής μετακίνησης. Το ποδήλατο αποτελεί ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα ενός ατόμου που επιλέγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η εκπαίδευση παρείχετο δωρεάν και με την ολοκλήρωσή της απονεμήθηκαν «Διπλώματα Ποδηλάτη» στους συμμετέχοντες, φυλλάδια με οδηγίες για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και δωρεάν φωσφορούχα γιλέκα.