Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 18.000 δρομείς στον φετινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Στη φετινή διοργάνωση πρόκειται να πάρουν μέρος συνολικά 18.000 δρομείς

Πλήθος κόσμου θα κάνουν μοναδικό τον 11ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα μετατρέψει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου σε μία ανεπανάληπτη γιορτή για όλους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Οι εγγραφές στη μεγαλύτερη φθινοπωρινή γιορτή του αθλητισμού ολοκληρώθηκαν με μεγάλη αύξηση. Στη φετινή διοργάνωση πρόκειται να πάρουν μέρος συνολικά 18.000 δρομείς, ανάμεσα στους οποίους θα συγκαταλέγονται πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές. Επιπλέον, το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και εκπλήξεων, που θα απογειώσει την εμπειρία για τους συμμετέχοντες και για όλους τους Θεσσαλονικείς.

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους τον «Νυχτερινό». «Όλα τα στελέχη της διοργάνωσης, η Οργανωτική και η Τεχνική Επιτροπή, καθώς και οι θεσμικοί και εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, υπόσχονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άριστη υποδοχή και υποστήριξη των συμμετεχόντων», σημειώνεται.

Με δεδομένο μάλιστα το τεράστιο ενδιαφέρον για νέες εγγραφές στον «Νυχτερινό», η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει άλλες 2.000 θέσεις για όλους τους δρόμους του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος (Ημιμαραθώνιος, Δρόμος 5.000μ., Δρόμος 10.000μ., Δρόμος Ενός Μιλίου), που θα προστεθούν στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Οι επιπλέον 2.000 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στη ΔΕΘ - HELEXPO, Περίπτερο 2 κατά το διήμερο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 - 19:00.

Διευκρινίζεται ότι οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή, θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός του αναμνηστικού T-shirt.

Από το Κέντρο Εγγραφών οι ήδη εγγεγραμμένοι δρομείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους, κατά το διήμερο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 - 19:00.

Επιπλέον, το Κέντρο Εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτό και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

Ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, τόνισε ενόψει του επερχόμενου «Νυχτερινού», που αναμένεται να είναι καλύτερος από κάθε προηγούμενο:

«Με ιδιαίτερη ανυπομονησία και ικανοποίηση περιμένουμε τη μεγάλη νυχτερινή δρομική γιορτή της πόλης μας και της χώρας μας, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Είμαστε ήδη έτοιμοι να υποδεχθούμε τους χιλιάδες δρομείς, πρωταθλητές-τριες, αλλά και κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς και συμμετέχοντες με αναπηρίες, που θα κατακλύσουν τους δρόμους της όμορφης νυχτερινής Θεσσαλονίκης προσδίδοντας ιδιαίτερη χαρά και χρώμα και να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική τους προσπάθεια. Η Τεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης για ακόμη μία χρονιά είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό στον τομέα της ασφάλειας των διαδρομών και των δρομέων, αλλά και στον εφοδιασμό τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, που θα είναι πληρέστερη από κάθε άλλη φορά. Είμαστε βέβαιοι ότι το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο συμπληρώνεται από τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, θα αποτελέσει μια υπέροχη γιορτή αντάξια των προσδοκιών όλων μας, έναν τέλειο πρεσβευτή της πόλης μας σε όλο τον πλανήτη».

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης - ZeniΘ έχει ως εξής:

Ώρα 18:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από τον Λευκό Πύργο.

Ώρα 18:05: Εκκίνηση Δρόμου Ενός Μιλίου από την οδο Ναυάρχου Κουντουριώτου (Πύλη ΟΛΘ).

Ώρα 19:30: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου από την Πλατεία Ελευθερίας.

Ώρα 21:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι στο ύψος της πλατείας του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), του Υφυπουργείου Αθλητισμού - Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού - Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.