Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.000 οι εμπορικοί επισκέπτες της 37ης KOSMIMA

Ο αριθμός των εκθετών της 37ης KOSMIMA ήταν αυξημένος κατά 10%, ενώ ο εκθεσιακός χώρος μεγαλύτερος κατά 30% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης

Ξεπέρασαν τους 2.000- αριθμός αυξημένος σε σχέση με την περσινή διοργάνωση- οι εμπορικοί επισκέπτες της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «KOSMIMA», που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 21-23 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, στη φετινή KOSMIMA πραγματοποιήθηκαν περισσότερες εμπορικές πράξεις χάρη στην αυξημένη προσέλευση. Στο πλαίσιο αυτό στην πλειονότητά τους οι εκθέτες εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση, ενώ το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε δημιουργεί, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τις καλύτερες προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση των εκθετών το 2024.

Οι εμπορικοί επισκέπτες της 37ης KOSMIMA προήλθαν από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Σκύδρα, Σέρρες, Ρέθυμνο, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Πέλλα, Λάρισα, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Νάουσα, Βόλο, Κόρινθο, Κοζάνη, Κατερίνη, Ιωάννινα, Βέροια, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Καβάλα και Φλώρινα) και από το εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Καναδά, Σερβία, Μαυροβούνιο και Τουρκία).

 

 

Ο αριθμός των εκθετών της 37ης KOSMIMA ήταν αυξημένος κατά 10%, ενώ ο εκθεσιακός χώρος μεγαλύτερος κατά 30% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης. Ειδικότερα, η φετινή έκθεση φιλοξένησε 50 άμεσους εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία και Ελβετία), ενώ εκπροσωπήθηκαν και οίκοι από Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Εσθονία σε εκθεσιακό χώρο 1.121 τ.μ.

 

 

Κατά τη διάρκεια της KOSMIMA απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, τον οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, με θέμα «Πολυμορφικότητα-οι πολλαπλές χρήσεις ενός κοσμήματος». Παράλληλα, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις «Συνθετικά διαμάντια: Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ συνθετικών και ορυκτών διαμαντιών σε εργαστηριακό και εμπορικό επίπεδο» και «Τα μυστικά των Σμαραγδιών».

Το επόμενο «ραντεβού» του κλάδου του κοσμήματος έχει προγραμματιστεί για τις 23-26 Φεβρουαρίου του 2024 στην Athens International Jewellery Show.