Skip to main content

Κινηματογραφική αυτοκινητοπομπή: Η πάνοπλη συνοδεία Πομπέο στην Τσιμισκή (vid)

Αυστηρότατα ήταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τη διέλευση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Σκοπευτές με το δάχτυλο στη σκανδάλη...

Κινηματογραφικό ήταν το πέρασμα της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο απο την οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης αποκλείστηκε από δυνάμεις της Τροχαίας αρκετή ώρα νωρίτερα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή διέλευση της πομπής.

Συνολικά 28 οχήματα, τα γνωστά τεράστια μαύρα SUV καθώς και περιπολικά της ΕΛΑΣ και οχήματα της ασφάλειας, μαζί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δικυκλιστές της ομάδας Ζ, πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Τσιμισκή προκαλώντας εντύπωση στους περαστικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούν παρουσία υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΠΑ, αφού σε ορισμένα από τα μαύρα βαν υπήρχαν σκοπευτές με πλήρη εξάρτηση που στοχεύοντας με το δάχτυλο στη σκανδάλη για παν ενδεχόμενο.

Τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνοδεύουν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, η πολυμελής προσωπική του φρουρά, καθώς και άρτια εκπαιδευμένοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Δείτε το σχετικό video: