Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Πανσπουδαστική ΚΣ: Πρώτη δύναμη στο ΑΠΘ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις φοιτητικές εκλογές

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στους 38 από τους 39 φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ. Ο φοιτητικός σύλλογος Κινηματογράφου δεν πραγματοποίησε εκλογές

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Μάη οι εκλογές του φοιτητικού συλλόγου Θεάτρου του ΑΠΘ που είχαν προγραμματιστεί με απόφαση γενικής συνέλευσης να πραγματοποιηθούν με διαφορά μιας βδομάδας λόγω πραγματοποίησης εκπαιδευτικής εκδρομής του Τμήματος την ημέρα πανελλαδικής διεξαγωγής των εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, στον φοιτητικό σύλλογο Θεάτρου ψήφισαν 134 φοιτητές, βρέθηκαν έγκυρα 126 ψηφοδέλτια και 3 λευκά. Η Πανσπουδαστική ΚΣ έλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, 25 ψήφους και άλλοι εκλογικοί συνδυασμοί που καταγράφονται στα λοιπά έλαβαν 98 ψήφους.

Με την πραγματοποίηση των εκλογών στο Τμήμα Θεάτρου ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στους 38 από τους 39 φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ. Ο φοιτητικός σύλλογος Κινηματογράφου δεν πραγματοποίησε εκλογές.

«Με βάση τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε 1η δύναμη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», λέει η ΠΚΣ.

«Οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες μίλησαν! Με τη δράση και τη στάση τους και στις φετινές φοιτητικές εκλογές έστειλαν μήνυμα ελπίδας, αγώνα, καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τις σπουδές μας, βάζει τα κέρδη πάνω από τη ζωή! Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης δείξαμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε, αλλά αγωνιζόμαστε! Μπορούμε και ήρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς», γιατί το πάμε κι όπου βγει δεν βγάζει πουθενά! Συνεχίζουμε! Με το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών προχωράμε σε κάθε Τμήμα και έτος, σε κάθε αμφιθέατρο, ώστε να δυναμώσει η συλλογική οργάνωση, η διεκδίκηση, ο αγώνας, για τις σπουδές και το μέλλον μας!», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.