Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν κόκκινες μπογιές στον ΟΣΕ για τον έναν χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη - Δείτε εικόνες

Αντιεξουσιαστές ανάρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια στην αίθουσα αναμονής του ΝΣΣ Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα για τα 57 θύματα - Έριχναν με πυροσβεστήρα μπογιά στην πρόσοψη

Παρέμβαση με μπογιές, τρικάκια και πανό από αντιεξουσιαστές στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης έγινε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, για τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα από τον «Συντονισμό Ενάντια στο Κρατικο-Καπιταλιστικό Έγκλημα στα Τέμπη» ανάρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια στην αίθουσα αναμονής του Ν.Σ. Σταθμού, φωνάζοντας συνθήματα για τα θύματα του δυστυχήματος. Πέταξαν, δε, κόκκινη μπογιά, ακόμη και με πυροσβεστήρα, στην πρόσοψη της εισόδου του σταθμού.

Σε κείμενο για την παρέμβασή τους χαρακτηρίζουν κρατικό έγκλημα την τραγωδία στα Τέμπη. «Ήταν 28 Φλεβάρη όταν το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, αλλά συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο τρένο με συνέπεια 57 νεκρούς επιβάτες και πολλούς άλλους τραυματίες. Ένας χρόνος από τότε που η κοινωνία βγαίνοντας συλλογικά στον δρόμο εξέφρασε την ταξική της οργή απέναντι σε ένα σύστημα που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή», αναφέρεται.