Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον για τον φυλακισμένο Πάνο Καλαϊτζή

Παρέμβαση υπέρ του Πάνου Καλαϊτζή έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον όπου παίζεται η παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού».

Παρέμβαση έξω από θέατρο Αριστοτέλειον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που παίζεται η θεατρική παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου φίλοι, συγγενείς και αλληλέγγυοι στον Πάνο Καλαϊτζή που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 11 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Πάνος Καλαϊτζής «παραχώρησε το σπίτι του για να κάνει καραντίνα λόγω covid-19 ένας συνάδελφος και συγκατηγορούμενός του και βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Σκοπός της παρέμβασής μας ήταν να καταδείξουμε την εις βάρος του αστυνομική σκευωρία και την ξεκάθαρη ποινικοποίηση φιλικών και συναδελφικών σχέσεων».

Τα άτομα μοίρασαν φυλλάδια και άνοιξαν πανό που ανέγραφε «Άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζή». Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση των φίλων, συγγενών και αλληλέγγυων στον Πάνο Καλαϊτζή αναφέρει:

«Η βολική σύλληψη του τυχαίου τρίτου

Το βράδυ του Σαββάτου 14/5 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από τη θεατρική παράσταση "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" που παίζεται στο θέατρο Αριστοτέλειον μοιράζοντας κείμενα και ανοίγοντας πανό. Το θέμα της παρέμβασής μας ήταν «Η βολική σύλληψη του τυχαίου τρίτου» ενός θεάτρου του παραλόγου που παίζεται στην καθημερινότητα μας τους τελευταίους 3 μήνες.

Ο λόγος για τον φίλο/συγγενή/σύντροφο Πάνο Καλαϊτζή που βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 11/2 στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενός ανθρώπου που παραχώρησε το σπίτι του για να κάνει καραντίνα λόγω covid-19 ένας συνάδελφος και συγκατηγορούμενός του και βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Σκοπός της παρέμβασής μας ήταν να καταδείξουμε την εις βάρος του αστυνομική σκευωρία και την ξεκάθαρη ποινικοποίηση φιλικών και συναδελφικών σχέσεων.

Όχι στην ποινικοποίηση προσωπικών σχέσεων

Άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζη».