Skip to main content

Νέα εμφάνιση της αρκούδας στη Θεσσαλονίκη - Ζημιές σε μελίσσια στα Πετροκέρασα (φωτο)

Φαίνεται να έχει πορεία επιστροφής προς τον ορεινό όγκο του Χολομώντα και τη Χαλκιδική, την οποία είχε αναστατώσει το προηγούμενο διάστημα

Και στα Πετροκέρασα της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες η αρκούδα, προκαλώντας φθορές σε μελισσοσμήνη και κτήματα.

Είχε προηγηθεί η εμφάνιση της αρκούδας στον ορεινό όγκο του Χορτιάτη και συγκεκριμένα στους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη και Θέρμης.

Διαβάστε:

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της κοινότητας Πετροκεράσων Θανάσης Καλαφάτης, η αρκούδα έγινε αντιληπτή από τον καθηγητή Βιολογίας και κάτοικο του χωριού, Θεόδωρο Αμπατζόπουλο. 

Ο καθηγητής ενημέρωσε τον πρόεδρο της κοινότητος Θανάση Καλαφάτη και εν συνέχεια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον δασάρχη Λαγκάδα Απόστολο Στράντζαλη. 

Το θηλαστικό είναι βάρους περίπου 100 κιλών, καφέ χρώματος, και εμφανίστηκε στις τοποθεσίες: Φράγμα Λειβαδίου, δάσος Πετροκεράσων (Μακροκοπάνα), τοποθεσία *Βρέκος* και Άγιος Γεώργιος - Λάκκα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο δασάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι το θηλαστικό κινείται νοτιανατολικά του χωριού προς Χολομώντα. 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πετροκεράσων κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία τόσο του θηλαστικού όσο και των κατοίκων του χωριού και των περιουσιών τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.