Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πασαλάκια στην 26ης Οκτωβρίου για καλύτερη κυκλοφορία (φωτο+vid)

Η δημοτική Αστυνομία τοποθέτησε από νωρίς το πρωί πασαλάκια στη μέση της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου να αποφευχθούν οι παραβιάσεις στις διαγραμμίσεις.

Αρκετές αλλαγές έχει φέρει η αμφιδρόμηση της 26ης Οκτωβρίου, με τους οδηγούς να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Όμως, όπως είναι αναμενόμενο, προβλήματα δημιουργούνται στην κυκλοφορία καθώς, μεταξύ άλλων, οχήματα που βγαίνουν από την οδό Σαπφούς προς την 26ης Οκτωβρίου πραγματοποιούν αριστερή κίνηση όπως γινόταν όσο ήταν μονής κατεύθυνσης ο δρόμος, παρότι με τις αλλαγές πρέπει να κατευθύνονται προς τα δεξιά.

Για αυτόν τον λόγο, η δημοτική Αστυνομία τοποθέτησε από νωρίς το πρωί πασαλάκια στη μέση της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου να αποφευχθούν οι παραβιάσεις στις διαγραμμίσεις και να ακολουθούν οι οδηγοί υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά, όπως προβλέπεται και από τις αλλαγές.

Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι πως ακόμα και την ώρα που είχαν τοποθετηθεί οι υποχρεωτικές σημάνσεις αλλά και τα πασαλάκια παρουσία της δημοτικής αστυνομίας, ένας οδηγός έστριψε προς τα αριστερά ενώ ένας άλλος μετά από λίγα λεπτά επιχείρησε να στρίψει αριστερά αλλά συνειδητοποίησε την απαγόρευση και ακολούθησε την υποχρεωτική δεξιά πορεία.

Παράλληλα, συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης άλλαξε τη σήμανση στη συμβολή της Σαπφούς με την 26ης Οκτωβρίου σε υποχρεωτική προς τα δεξιά, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε απλώς σήμανση που απαγόρευε τη στροφή προς τα αριστερά.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, σημείωσε πως πλέον γίνεται περισσότερο κατανοητό στους οδηγούσα ότι πρέπει να στρίβουν προς τα δεξιά υποχρεωτικά. «Το κάναμε όσο περισσότερο κατανοητό γίνεται και με τα πασαλάκια και με την υποχρεωτική σήμανση. Σκοπός είναι να υπάρχει πλήρης κατανόηση και από τους πεζούς και τους οδηγούς. Αναφορικά με τους πρέπει να καταλάβουν πώς όταν να περνάνε τον δρόμο οφείλουν να κοιτάνε και αριστερά και δεξιά», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, πασαλάκια τοποθετήθηκαν και στη συνέχεια της νησίδας στη συμβολή της Πολυτεχνείου με την 26ης Οκτωβρίου επειδή παρατηρήθηκε οδηγοί να στρίβουν από Πολυτεχνείου και να πιάνουν αντίθετο ρεύμα. Στο σημείο βρέθηκαν σήμερα και δύο τροχονόμοι για να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Ωστόσο λίγο αργότερα οι τροχονόμοι αποχώρησαν και οι οδηγοί αψήφησαν και πάλι την υποχρεωτική πορεία ευθεία και έστριβαν προς την Πολυτεχνείου.

Αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο κ. Δαγκλής σημείωσε πως δεν αφορά μία περιοχή, αλλά την πόλη ολόκληρη. «Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη από όλους του αρμόδιους φορείς και τότε θα δούμε πως θα λειτουργούν οι δρόμοι όπως πρέπει», ανέφερε.

Οι οδηγοί από την πλευρά τους εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για το κατά πόσο θα λειτουργήσει αμφιδρόμηση αλλά Σήμερα μάλλον πως θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές με τον καιρό.