Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πενήντα εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο ΚΕΠΕΑ Θέρμης (φωτο)

Η συνάντηση έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι, στο δάσος και στον οικισμό και συμμετείχαν περίπου πενήντα εκπαιδευτικοί.

Με τη διοργάνωση επιμορφωτικής συνάντησης με τίτλο «Ανακάλυψη της φύσης και της κοινότητας του Λιβαδίου - Εαρινό άνοιγμα του ΚΕΠΕΑ Θέρμης» άνοιξε ανεπίσημα η αυλαία για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Θέρμης το οποίο εδρεύει στο Λιβάδι.

Τη συνάντηση διοργάνωσαν το Σάββατο 28 Μαΐου το ΚΕΠΕΑ σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης και τις υπεύθυνες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί το ΚΕΠΕΑ Θέρμης, να ενημερωθούν για τους στόχους και τα προγράμματά του, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, αλλά και να εξερευνήσουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Λιβαδίου.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου πενήντα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι, στο δάσος και στον οικισμό. Το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση σε δασικό μονοπάτι (Παιδαγωγική ομάδα - Κλεάνθης Μπουλώνης), έναρξη εργασιών στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ όπου μίλησε η Λουκία Λιθοξοΐδου με θέμα «Το όραμα και η φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θέρμης» και ο Αριστείδης Κωνσταντινίδης με θέμα «Παραδοσιακός τρόπος ζωής και Βιώσιμη Ανάπτυξη», ξενάγηση  στον οικισμό του Λιβαδίου από τον πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Γουδήρα.

Το «παρών» στην ενημερωτική συνάντηση εκ μέρους του δήμου έδωσαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Στέλιος Αποστόλου και Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Φωτιάδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος και άλλοι.