Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές στo σπίτι του αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (φωτο)

Την επίθεση με μπογιές ανέλαβε η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» ως ένδειξη αλληλεγγύης στον κρατούμενο Θάνο Χατζηαγγέλου

Μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του Β’ αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στη Θεσσαλονίκη, πέταξαν αναρχικοί το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης», που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, η κίνηση ήταν «ως μία ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης απέναντι στον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Θάνο Χατζηαγγέλου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κρατούμενος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας για λόγους «εκδικητική μεταγωγής». «Tο πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας. Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτησης», σημειώνεται μεταξύ άλλων. Παράλληλα καλούν στην απογευματινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 18:30, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

Δείτε φωτογραφίες: