Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε με κόσμο, πολύχρωμους χαρταετούς για τα κούλουμα ο Κεδρηνός Λόφος (φωτο+video)

Στο σημείο έσπευσαν για το έθιμο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης αλλά και ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Γάκης

Γέμισε με κόσμο η περιοχή του Κεδρηνού Λόφου στο Σέιχ Σου, με μικρούς και μεγάλους να προσπαθούν να πετάξουν τον χαρταετό και να τηρήσουν με τον πιο συμβολικό τρόπο το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Από νωρίς το πρωινό, οι παρέες και οι οικογένειες που συρρέουν στο σημείο έχουν γεμίσει με χαμόγελα και παιδικές φωνές την περιοχή στο Σέιχ Σου. Το εορταστικό κλίμα συμπληρώνουν οι παραδοσιακές μουσικές και τα σαρακοστιανά εδέσματα, που δίνουν και παίρνουν στο μεγάλο, υπαίθριο πικ νικ που έχουν δημιουργήσει οι Θεσσαλονικείς, στην πρώτη από τις 40 ημέρες της νηστείας μέχρι το Πάσχα.

Image

Ο καιρός μάλιστα είναι εξαιρετικά ευνοϊκός για όσους θέλουν να πετάξουν τον χαρταετό τους, καθώς η ηλιοφάνεια και οι ήπιοι άνεμοι ευνοούν εκείνους που θέλουν να τηρήσουν το έθιμο. Στον αέρα κυριαρχούν οι πολύχρωμοι χαρταετοί, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που φέρουν τα σήματα ποδοσφαιρικών ομάδων.



 

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή Σαρακοστή στους Θεσσαλονικείς. Το ίδιο έπραξε και ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Γάκης.
 

Image

 

Image