Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πολλά περιστατικά μετατραυματικού στρες στους επιζώντες του δυστυχήματος των Τεμπών

Εννέα μήνες μετά βιώνουν διαταραχές, εφιάλτες ακόμα και όταν είναι ξύπνιοι και μέχρι σήμερα ορισμένοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή

Δεκάδες είναι οι επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών που έχουν ζητήσει βοήθεια από την ψυχιατρική κλινική του ΑΠΘ, αφού εμφανίζουν συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Όπως αναφέρουν στο Open, μέχρι σήμερα βιώνουν διαταραχές, εφιάλτες ακόμα και όταν είναι ξύπνιοι και μέχρι σήμερα ορισμένοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

«Άγχος, αδυναμία συγκέντρωσης, αδυναμία να βγάλω εις πέρας οκτάωρο στη δουλειά μου, από την οποία βιοπορίζομαι, γενικότερα ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι μου» αναφέρει πως νιώθει ο επιζών Δημήτρης Κωσταρέλος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ψυχιατρικής κλινικής του ΑΠΘ Γρηγόρη Καρακατσούλη, οι επιζώντες «έχουν συμπτώματα επαναβιώσεων κυρίως, δηαλαδή ζουν εικόνες από το τραυματικό γεγονός σαν να συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή μπροστά τους. Έχουν διαταραχή του ύπνου τους, κυρίως υπό τη μορφή εφιαλτών, οι οποίοι έχουν περιεχόμενο σχετικό με το τραύμα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία 39 είναι συνολικά οι επιζώντες του δυστυχήματος που ζήτησαν βοήθεια στο νοσοκομείο τραύματος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Από αυτούς το 75% ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή. Αρκετοί έχουν παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο τα συμπτώματα του μετατραυματικού στρες δεν έχουν υποχωρήσει τελείως.