Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία για τον θανάσιμο πυροβολισμό στον 17χρονο Χρήστο Μιχαλόπουλο

Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και έκαναν πορεία στο κέντρο για τον 17χρονο Ρομά, που έπεσε νεκρός στη Βοιωτία

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, εκατοντάδες άτομα του ευρύτερου αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αφορμή είναι ο θανάσιμος πυροβολισμός που δέχθηκε από αστυνομικό στην περιοχή Λεοντάρι Βοιωτίας ο 17χρονος, Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Καμάρας και λίγο μετά ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το κεντρικό πανό τους γράφει, «το κράτος οπλίζει και δολοφονεί».

Η πορεία παρακολουθείται από άνδρες των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, 41χρονος αστυνομικός στις 12/11 πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τον 17χρονο έπειτα από καταδίωξη. Το τραύμα που προκάλεσε η σφαίρα στον ανήλικο, αποδείχθηκε θανάσιμο. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου ακολούθησε σορεία επεισοδίων με πρωταγωνιστές Ρομά, σε διαφορά σημεία της Ελλάδας.

Ανάμεσα σε αυτά και η Θεσσαλονίκη, όπου δυο φορές χθες, Τρίτη, στην οδό Πόντου, Ρομά έβαλαν φωτιές και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων έξω από τον οικισμό Αγία Σοφία. Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα και στον οικισμό Ρομά στα Τσαΐρια Περαίας.