Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ (VID)

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί με τον ΟΑΣΘ

Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για Τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Τα άτομα κρατούσαν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Δεν πάει άλλο η ταλαιπωρία- Λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες και δημοτικά σχήματα που ζητούν την αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και φοιτητών ενώ αντιτίθενται σε ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

«Είμαστε για άλλη μια φορά εδώ. Είμαστε εδώ για να πούμε φτάνει πια η ταλαιπωρία και να απαιτήσουμε να μπουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα νέα λεωφορεία για να αποκατασταθεί σε έναν βαθμό το χάλι που επικρατεί σήμερα στον ΟΑΣΘ», τόνισε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Ήταν μια πραγματικά πετυχημένη κινητοποίηση. Η συμμετοχή ήταν τριπλάσια από ότι ήταν στις προηγούμενες πορείες, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και αποφασίζει ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει κάτι είναι η αντίδραση», τόνισε στη Voria.gr μετά το πέρας της διαδήλωσης η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας. Όπως υπογράμμισε, τα περιθώρια της υπομονής στενεύουν. «Θα συνεχίσουμε μέχρι να υπάρξει ορατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε μάλιστα καλώντας όσους θέλουν να συμμετέχουν στη συνέλευση της πρωτοβουλίας που πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ