Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το τροχαίο ατύχημα που τραυματίστηκαν πέντε μετανάστες

Η ΕΛΑΣ έδωσε στοιχεία με ανακοίνωσή της από το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε μεταναστών.

Στοιχεία από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης της Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στον κόμβο του Προφήτη, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε μεταναστών από τη Συρία, δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο πέντε μετανάστες μετά από τροχαίο στην Εγνατία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης επιβατικό αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς να κινείται στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Σε σήμα στάσης προκειμένου να ελεγχθεί το όχημα, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε τις μπάρες των διοδίων Ασπροβάλτας και στη συνέχεια, αφού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε.

Έπειτα από πεζή καταδίωξη, συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός  του οχήματος, που κατάγεται από τη Συρία, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε ο τραυματισμός των πέντε μεταφερόμενων, που κατάγονταν επίσης από τη Συρία, τρείς απ’ αυτούς εντοπίστηκαν στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου και δύο στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, δύο εκ των τραυματισμένων φαίνεται πως είναι πιο βαριά τραυματισμένοι.

Όλοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

φωτογραφία αρχείου