Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνα... έκοβαν βόλτες σε Καλαμαριά και Χαριλάου (video)

«Επικοινωνήσαμε αμέσως με το Δασαρχείο, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα ανήκουν στην άγρια πανίδα και σίγουρα δεν μπορούμε αν μείνουμε απλοί παρατηρητές», δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμαριάς

Δύο αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς, επί της οδού Παπατσεχιλίδη, αναζητώντας για τροφή μέσα στο κρύο, ενώ ένα κοπάδι αγριογούρουνων εντοπίστηκε και στη Χαριλάου.

«Επικοινωνήσαμε αμέσως με το Δασαρχείο, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα ανήκουν στην άγρια πανίδα και σίγουρα δεν μπορούμε αν μείνουμε απλοί παρατηρητές. Είναι η δεύτερη φορά που αγριογούρουνα κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή μας. Πριν δύο χρόνια εντοπίσαμε ένα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα και δύο πέρυσι στον Άγιο Παντελεήμονα» δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς, το Δασαρχείο διαβεβαίωσε ότι θα στείλει κλιμάκιο προκειμένου να τα εντοπίσει, ενώ μέχρι τότε συμβούλεψε:

1. Να μαζευτούν οι τροφές που υπάρχουν σε πυλωτές για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και τα σκουπίδια, δεδομένου ότι τα αγριογούρουνα έχουν ισχυρή όσφρηση και αναζητούν τροφή.

2. Να μην τα πλησιάσουν οι πολίτες

 

Video file

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτοικοι της περιοχής Χαριλάου, στη συμβολή των οδών Αναξιμάνδρου με Πελοπίδου, εντόπισαν ένα κοπάδι με πέντε - έξι αγριογούρουνα να κινείται στην περιοχή ψάχνοντας για τροφή.