Skip to main content

Θεσσαλονίκη:«Έπαιζε» τον αντιδήμαρχο Οικονομικών για να αποσπάσει ποσά

Επιτήδειος, ο οποίος προσποιούνταν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου, προσπάθησε να εξαπατήσει δύο επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.

Στο στόχαστρο ενός επιτήδειου απατεώνα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ο... αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου για να αποσπάσει ποσά, κινδύνεψαν να πέσουν δύο επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, άγνωστος, προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα, τηλεφώνησε το πρωί της Πέμπτης σε δύο ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων στη Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι θέλει να κάνει προσφορά 700 και 800 ευρώ αντίστοιχα, για τα άπορα παιδιά του δήμου.

Το μεσημέρι, με το που έκλεισαν οι τράπεζες και δεν μπορούσε να γίνει διασταύρωση στοιχείων, τους έστειλε email με ψευδές καταθετήριο, στο οποίο ανέφερε ότι εκ παραδρομής έγινε λάθος στο ποσό, αφού τους είχε δήθεν καταθέσει 7.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα.



Παράλληλα, ο απατεώνας τούς ζήτησε να του επιστρέψουν τα υπόλοιπα χρήματα στον λογαριασμό από τον οποίον υποτίθεται ότι τα έστειλε.

Οι επιχειρηματίες αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και επικοινώνησαν με την αστυνομία, αλλά και με τον ίδιο τον αντιδήμαρχο.

Και οι τρεις κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστου στο Τμήμα Ασφάλειας Λευκού Πύργου και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

«Δυστυχώς επιτήδειοι και απατεώνες υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι ειδικά το οικονομικό έγκλημα αλλάζει συνεχώς μορφές και εξελίσσεται. Κατέθεσα άμεσα μήνυση εναντίον του δράστη και η αστυνομία βρίσκεται ήδη στα ίχνη του. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν εξαπατήθηκε κανένας επαγγελματίας», δήλωσε για το συμβάν στη Voria.gr ο Μιχάλης Κούπκας.