Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρώτη συνάντηση Ζέρβα με στελέχη του συνδυασμού Αγγελούδη - Τα αιτήματα του νέου δημάρχου

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων από τον νέο δήμαρχο

Την πρώτη συνάντησή τους είχαν σήμερα, πέντε ημέρες μετά τις εκλογές, η παρούσα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και στελέχη του συνδυασμού του Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων από τον νέο δήμαρχο. Από την πλευρά της διοίκησης παρέστησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Νίκος Λιακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Σαμαντζίδης, ενώ από την πλευρά του συνδυασμού Αγγελούδη, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Βασίλης Γάκης, ο Χρυσόστομος Καλογήρου, ο δικηγόρος Μιχάλης Μήττας και ο ορκωτός ελεγκτής Αντώνης Μάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και έγινε σε κλίμα συνεργασίας για την επόμενη μέρα στον κεντρικό δήμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ζήτησε μέσω επιστολής που παραδόθηκε την παραχώρηση ενός γραφείου προκειμένου να εργάζεται και να ενημερώνεται κλιμάκιο συνεργατών του, όπως επίσης και απρόσκοπτη ενημέρωση από τις δημοτικές υπηρεσίες. Το θέμα, πάντως, είχε ήδη ρυθμιστεί από την παρούσα διοίκηση και έτσι πρόκειται να παραχωρηθεί στο κλιμάκιο της ομάδας Αγγελούδη χώρος στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου, όπου και βρίσκονται τα γραφεία των αντιδημάρχων και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Προς το παρόν είναι ακόμα άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση μεταξύ του απερχόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του νεοεκλεγέντος Στέλιου Αγγελούδη.

Αυτό το διάστημα η ομάδα Αγγελούδη και το οικονομικό επιτελείο του δήμου πρόκειται να συζητήσουν το θέμα του προϋπολογισμού για το 2024. Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του 2024 αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί από το νυν δημοτικό συμβούλιο έως τον Δεκέμβριο, ωστόσο, θα κληθεί να εκτελέσει η νέα διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη.