Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ορκωμοσία Αγγελούδη - Ποιοι θα παρευρεθούν, τα μηνύματα του νέου δημάρχου

Ο νέος δήμαρχος θα ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο - Θα παραλάβει το Διάσημο - Τα μηνύματα που θα στείλει με την ομιλία του

Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες για την τελετή ορκωμοσίας του Στέλιου Αγγελούδη και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων στον δήμο Θεσσαλονίκης. Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ο Στέλιος Αγγελούδης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και παρουσία πολλών επισήμων, θα ορκιστεί ως ο 62ος δήμαρχος στην ιστορία του δήμου.

Ήδη έχουν αποσταλεί οι προσκλήσεις σε εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής σκηνής της χώρας καθώς και σε φορείς της πόλης για να παραβρεθούν στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στο φουαγιέ του δημαρχείου και όχι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η ορκωμοσία θα τελεστεί από τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, με τον οποίο ο κ. Αγγελούδη διατηρεί φιλικές σχέσεις. Εξάλλου ο Μητροπολίτης ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που είχαν τηλεφωνήσει στον κ. Αγγελούδη το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, όταν αναδείχθηκε νικητής των εκλογών. Παρών θα είναι και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Ο κ. Αγγελούδης θα δώσει θρησκευτικό όρκο και στη συνέχεια θα ορκιστούν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και των κοινοτικών συμβουλίων, είτε με θρησκευτικό είτε με πολιτικό όρκο.

Στη διάρκεια της τελετής ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας θα παραδώσει στον κ. Αγγελούδη το Διάσημο, το πολύτιμο περιδέραιο που φορά ο δήμαρχος στις επίσημες εκδηλώσεις. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο κ. Αγγελούδης εκείνη την ημέρα θα επιλέξει συμβολικά να το φορέσει.

Δεν έχει ακόμα καθοριστεί ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσία. Θα είναι παρόντες ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, καθώς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ αυτών και ο Σταύρος Καλαφάτης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους ο Χρήστος Γιαννούλης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Ράνια Θρασκιά, η οποία και έχει εδώ και χρόνια φιλικές σχέσεις με τον κ. Αγγελούδη. Στην εκδήλωση ορκωμοσίας έχει προσκληθεί μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος όμως δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα μπορέσει να παραβρεθεί. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει κλείσει ο κατάλογος των ατόμων που θα βρεθούν στο δημαρχείο για την τελετή.

Τα μηνύματα Αγγελούδη

Στην τελετή ορκωμοσίας ο κ. Αγγελούδης θα προχωρήσει σε μια σύντομη ομιλία και σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει ένα περίγραμμα της διοίκησης της οποίας θα ακολουθήσει. Αναμένεται να δεσμευτεί στους πολίτες για «αλήθειες», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν συνεργάτες του, ακόμα και αν αυτές είναι σκληρές και επώδυνες.

Θα μιλήσει για μια νέα αρχή στον δήμο Θεσσαλονίκης, εξάλλου αυτό ήταν και το μήνυμα της κάλπης του Οκτωβρίου. Η ομιλία του θα έχει και λέξεις κλειδιά, με τις οποίες θα στέλνει μηνύματα στην ομάδα του και στα στελέχη της διοίκησής του. «Σεβασμός και σεμνότητα», τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και στους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης.