Skip to main content

Νοτοπούλου: Τεράστιες δυνατότητες στον τομέα της κάνναβης(φωτο+vid)

Τεράστιες οι δυνατότητες που ανοίγουν με την καλλιέργεια της και τη μεταποίηση, είπε η υφυπουργός - «Να στοχεύσουμε νομοθετικά στην έρευνα»

Για τεράστιες δυνατότητες που διανοίγονται στον τομέα της καλλιέργειας και μεταποίησης της κάνναβης τόσο σε ιατροφαρμακευτικό όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο έκανε λόγο η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατά την επίσκεψή της στη Salonica Cannabis Expo, που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, σε συνέχεια μίας πολύ πετυχημένης έκθεσης που είχε γίνει και στην Αθήνα με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε η κα. Νοτοπούλου και υπογράμμισε: «Νομίζω ότι δείχνει πλέον τον δρόμο για τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγουν με τον κλάδο της καλλιέργειας της κάνναβης και της μεταποίησης στη βιομηχανία, στη γεωργία και κυρίως στην Ιατρική».



Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει πλέον το στάδιο του σκοταδισμού, ειδικά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη. «Θυμάστε πόσο είχε πολεμηθεί η κυβέρνηση για κάτι που επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ιατροφαρμακευτικής και της θεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει αυτό το προϊόν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Δεν πρέπει να το δαιμονοποιήσουμε άλλο και κυρίως να το υποτιμήσουμε» συμπλήρωσε η κα. Νοτοπούλου και τόνισε πως υπάρχουν πολλές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη στον τομέα αυτό. «Και νομίζω ότι θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να στοχεύσουμε και νομοθετικά στο κομμάτι της έρευνας για τις δυνατότητές της», είπε καταλήγοντας.



Η υφυπουργός στη συνέχεια περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, δοκίμασε ροφήματα κάνναβης και ενημερώθηκε για τη χρήση του βοτάνου σε βιομηχανικό και ιατροφαρμακευτικό επίπεδο.