Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σχημάτισαν ανθρώπινο κύκλο για την οδική ασφάλεια (vid)

Κάτοικοι της Θέρμης ζητούν να γίνουν τα έργα κυκλικών κόμβων σε συγκεκριμένο σημείο που θα αποτρέπουν τους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Μια συμβολική δράση στην περιοχή της Θέρμης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επί την περασμένη Κυριακή, ζητώντας να επισπευθούν τα απαιτούμενα έργα για την οδική ασφάλεια.

Στο σημείο όπου έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία, στη συμβολή των οδών Κουγιάμη με Αθανασίου Διάκου, μέλη του Συλλόγου σχημάτισαν με τα χέρια τους έναν κύκλο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι δύο κυκλικοί κόμβοι, που εξαγγέλθηκαν από το Δήμο Θέρμης, αμέσως μετά από ένα θανατηφόρο δυστύχημα πριν τρία χρόνια, στο σημείο της διαμαρτυρίας, δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί.

«Αυτό συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο μαθητές και κατοίκους της περιοχής αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς. Παρά την εύρεση κονδυλίων και την επικινδυνότητα του δρόμου οι εμπλεκόμενοι φορείς κωλυσιεργούν και ένα έργο σχετικά απλό διαιωνίζεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η περιοχή της επέκτασης Θέρμης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα οδικής ασφάλειας, την ίδια στιγμή που ο κυκλοφοριακός φόρτος αυξάνεται διαρκώς, παράλληλα με την αύξηση του πληθυσμού.

«Έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης, κακή ποιότητα οδοστρώματος, επικίνδυνες διαβάσεις πεζών και ελλιπής αστυνόμευση χαρακτηρίζει τους βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής, από όπου διέρχονται δεκάδες χιλιάδες οχήματα καθημερινά», σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου Επί.