Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στην Τούμπα

Εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι και ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ

Άρχισε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια αγώνα το 2018, μετά την ακύρωση γκολ ως οφσάιντ, το οποίο μέτρησε στη συνέχεια.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ.

Σημειώνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ιβάν Σαββίδης δεν προσήλθαν στο δικαστήριο και εκπροσωπούνται από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Αυτήν την ώρα καταθέτει ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης, Γιώργος Κομίνης ενώ στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσουν κι άλλοι μάρτυρες.

Η υπόθεση αφορά στην εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας κατά τη διάρκεια του πολυσυζητημένου αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου του 2018 για το πρωτάθλημα της Super League.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών για την είσοδο στο γήπεδο άνευ όμως της επιβαρυντικής περίπτωσης για τη χρήση όπλου και για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Για την είσοδο στο γήπεδο κρίθηκε ένοχος και ο Λούμπος Μίχελ, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Οι υπόλοιποι έξι, μέλη της φρουράς του Ιβάν Σαββίδη που κατέστησαν κατηγορούμενοι, αθωώθηκαν.