Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε νέα τοποθεσία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με παραμύθια από drag queens σε παιδιά

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή, οδήγησαν τους διοργανωτές στο να αλλάξουν την τοποθεσία και ενημερώνουν προσωπικά τους συμμετέχοντες.

Αλλάζουν τα σχέδια για τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα, κατά την οποία drag queens θα διαβάσουν παραμύθια αλλά και θα μοιράσουν δώρα στα παιδάκια.

Ενώ για αρχική τοποθεσία είχε επιλεγεί ένας παιδικός σταθμός στην Καλαμαριά, με νεότερη ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ανέφεραν πως μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το «Thessaloniki Pride» ο χώρος αλλάζει, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ  υπογραμμίζουν πως «δεν θα δημοσιοποιηθεί η νέα τοποθεσία ώστε να αποτραπεί η πιθανή έκθεση όσων συμμετέχουν  σε παραλήρημα μίσους συγκεντρωμένων».

Όσοι γονείς είχαν δηλώσει συμμετοχή θα ειδοποιηθούν για τη νέα τοποθεσία από τους διοργανωτές μέσα στην ημέρα.

Η εκπαιδευτική δράση με σκοπό την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Thessaloniki Pride, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», μαζί με φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιλαμβάνει ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 χρόνων. Το παραμύθι που αναμένεται να διαβαστεί στα παιδιά είναι το «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα».

«Η πολλαπλάσια από το αναμενόμενο εκδήλωση ενδιαφέροντος από γονείς για συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση είναι η απάντηση της ελληνικής οικογένειας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από σκόπιμες διαστρεβλώσεις των γνωστών ακροδεξιών κύκλων», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Οι αντιδράσεις

Η εκδήλωση, που αντίστοιχή της είχε διοργανωθεί και τον Ιούνιο, προκάλεσε αντιδράσεις σε μερίδα χρηστών στα social media, με χαρακτηριστική αυτήν της αντιπροέδρου του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ», Αφροδίτης Λατινοπούλου, ενώ ακροδεξιές οργανώσεις είχαν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αρχικό σημείο διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με βίντεο που ανέβασε στο Instagram είπε «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

«Είναι αδιανόητο drag queens να διαβάζουν παραμύθια σε μωρά και παιδιά 3 έως 12 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι ειδικοί, δεν είναι πρότυπα, δεν μπορούν να απευθύνονται σε μωρά παιδιά. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε».