Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά του φραγμού της ΕΛΑΣ σε μετανάστες σε Έβρο και νησιά

Πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες πραγματοποίησαν αναρχικές συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση χρόνου από τις Καστανιές.

Σε πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες με αφορμή τη συμπλήρωση «ενός χρόνου από τα γεγονότα στις Καστανιές Έβρου και τα νησιά» πραγματοποίησαν αναρχικές συλλογικότητες στην Καμάρα.

Οι διαδηλωτές αντιτέθηκαν στην «αντιμεταναστευτική πολιτική του κράτους» και καταγγέλουν «τα ελλιπή μέτρα για τον κορωνοϊό που λαμβάνει η κυβέρνηση στις δομές προσφύγων και μεταναστών».

Παράλληλα, διεμήνυσαν πως «έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τα πολεμικά γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ένας χρόνος από τότε που χιλιάδες μετανάστες που προσέγγισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο και τα νησιά, προκειμένου να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, και αποτέλεσαν την αφορμή για την πραγματοποίηση μιας από τις εντονότερες, βιαιότερες και εντατικότερες πολεμικές επιχειρήσεις του ελληνικού κράτους».




Οι διαδηλωτές ζήτησαν «να κλείσουν οι χώροι εγκλεισμού και αποκλεισμού των μεταναστ(ρι)ών» καθώς και να «τελειώσουμε για πάντα με τους εθνικισμούς».

Επίσης, καταδίκασαν τις «άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Καρά Τεπέ, στη Λέσβο αλλά και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια» τους θανάτους των τριών προσφύγων από φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη καθώς και την απόπειρα αυτοπυρπόλυσης της 26χρονη Αφγανής πρόσφυγα, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ, διαμαρτυρόμενη για την κράτησή της.