Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους μετανάστες (φωτο)

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καλέσματα συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών της πόλης, στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας.

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καλέσματα συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών της πόλης, στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας.



Οι αντιεξουσιαστές από Α.Σ Pueblo, Ε.Κ.Χ Σχολείο, Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, κατάληψη Terra Incognita και πρωτοβουλία Stop War on Migrants, μοίρασαν κείμενα και πέταξαν τρικάκια.



Οι σχετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε ιστότοπο του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο διαδίκτυο.

Σε κείμενο τους από την αφίσα τονίζουν:

Μέσα στη νέα συνθήκη που διαμορφώνεται, τα αφεντικά και το κράτος προσπαθούν να φορτώσουν μια ακόμα κρίση στις πλάτες των εκμεταλλευόμενων. Η επίθεση σε ένα από τα πιο υποτιμημένα κομμάτια της τάξης μας, αυτό των μεταναστ(ρι)ών ήδη εντείνεται με:

- εγκλεισμό σε υπερπλήρη κέντρα κράτησηςκαι camps με εντελώς ελλιπείς συνθήκες ιατρικής περίθαλψης, ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ εδώ και μήνες τους έχει στερηθεί η πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας
- το νέο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες το οποίο μεταξύ άλλων δυσκολεύει τη διαδικασία χορήγησης και τη δυνατότητα εξασφάλισης ασύλου, ενώ προβλέπει τον εγκλεισμό όλο και περισσότερων νεοαφιχθέντων για μεγάλα χρονικά διαστήματα
- συνεχή pushback στον Έβρο, ακόμα και ανθρώπων που απήχθησαν από την Θεσσαλονίκη
- άνοδο φασιστικών επιθέσεων όπως εμπρησμούς ξενοδοχείων που θα στέγαζαν μετανάστες

Να νικήσει η αλληλεγγύη!

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο!