Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μέλη του ΠΑΜΕ έγραψαν συνθήματα έξω από το προξενείο ΗΠΑ

Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα μέλη του ΠΑΜΕ - Συνθήματα έξω από το αμερικανικό προξενείο

Πορεία διαμαρτυρίας για την «αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης» πραγματοποίησαν το απόγευμα μέλη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα το «Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά» μέλη εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης ζήτησαν, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, που υπερψηφίστηκε σήμερα, περαιτέρω μέτρα για την υγεία με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και εξασφάλιση του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την κατάργηση όλων των ΠΝΠ που πέρασαν κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού καθώς και ατομικά μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.



Η πορεία κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ σε στάση που πραγματοποιήθηκε έξω από το αμερικανικό προξενείο επί της Τσιμισκή, οι διαδηλωτές έγραψαν στα αγγλικά το σύνθημα: Πάρτε ανάσα! Σπάστε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης (Breathe! Break the chains of exploitation!).



Αφού φώναξαν συνθήματα οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία και κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση γίνεται και στην Αθήνα.