Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις της Οικονομικής Αστυνομίας για τυχερά παιχνίδια

Οι συνολικά πέντε συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη σύλληψη πέντε ατόμων για παράνομα τυχερά παιχνίδια προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ύστερα από έλεγχο σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπή ως προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος καθώς και τρεις ημεδαπούς παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι στον χώρο είχαν εγκατασταθεί συνολικά 25 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε τρεις από τους οποίους κατελήφθησαν οι πελάτες – παίκτες να συμμετέχουν σε παράνομα τυχερά παίγνια καθώς και ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποτελούσε το κέντρο διαχείρισης και ελέγχου (server).

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
   
• 25 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• κεντρική μονάδα (server) με τα παρελκόμενά της και
• τρία ειδικά τηλεχειριστήρια, που επέτρεπαν την αλλαγή της κατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες παίκτες εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, για τις οποίες θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.