Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύμβαση για στρατηγικές αστικές παρεμβάσεις στον δήμο Καλαμαριάς

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμαριάς με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης - Τι αφορά.

Τη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Καλαμαριάς και της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, για τις στρατηγικές αστικές παρεμβάσεις στον δήμο, υπέγραψε το πρωί ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης με την Πρόεδρο της ΜΑΘ και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη. Η σύμβαση αφορά στην άμεση ωρίμανση μιας στρατηγικής παρέμβασης με στόχο τη λειτουργική ανάπλαση και αναβάθμιση ευρύτερων περιοχών της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης: «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ».

«Επικαιροποιούμε την εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία στην οποία είμαστε μέτοχοι πολλά χρόνια. Το ζητούμενο είναι να έχουμε γρήγορα τη μελέτη  στα χέρια μας, για το έργο που θα συνδέσει το μετρό με το παραλιακό μέτωπο. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αναξιοποίητους πόρους από παλαιότερα προγράμματα, οι οποίοι δυστυχώς παρέμειναν τουλάχιστον πέντε χρόνια στα ταμεία του δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η κα Καραγιάννη από την πλευρά της δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία που υπάρχει, μεταξύ ΜΑΘ και δήμου Καλαμαριάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία μελέτη που όταν ωριμάσει θα δώσει τη δυνατότητα στον δήμο Καλαμαριάς να εντάξει το πρόγραμμα στο ταμείο ανάκαμψης και να αλλάξει το αστικό τοπίο του δήμου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη συνεργασία τόσο με τα στελέχη του δήμου όσο και με τον δήμαρχο, τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην εταιρεία».