Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Συνελήφθη 71χρονος που καταδικάστηκε σε 81 χρόνια κάθειρξη

Ένας 71χρονος επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί συνολικά σε 81 χρόνια κάθειρξη μεταξύ άλλων για πλαστογραφία, απάτη, φοροδιαφυγή, χρεoκοπία.

Στη σύλληψη δύο φυγόποινων ατόμων προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης ένας 71χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ενέχεται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και διάφορα άλλα αδικήματα.

Σε βάρος του 71χρονου εκκρεμούσαν τρία Εντάλματα Σύλληψης και 12 αποφάσεις με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 81 ετών και 20 μηνών και χρηματική ποινή, για τα αδικήματα της απιστίας στην Υπηρεσία, πλαστογραφία, απάτη, φοροδιαφυγή, δημόσια έσοδα, χρεoκοπία και παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 56χρονος Ρομά από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 7 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 100.200 ευρώ, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, παράβασης του Νόμου περί ναρκωτικών και κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.