Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη πρώην δημοτικός υπάλληλος - Έταζε προσλήψεις με το αζημίωτο

Ο 70χρονος σήμερα πρώην υπάλληλος του δήμου Παύλου Μελά προέβαινε σε παντός είδους εξαπατήσεις πολιτών, παρουσιαζόμενος ως διαμεσολαβητής.

Μια μικρή περιουσία σε μια δεκαετία κατάφερε να δημιουργήσει ένας 70χρονος σήμερα πρώην υπάλληλος του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, εξαπατώντας πολίτες αναφορικά με την πρόσληψή τους στον δήμο μέσω προκήρυξης, ενώ είχε προβεί και σε παντός είδους απάτες, κατά την περίοδο που εργαζόταν εκεί.

Ο άνδρας συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Καλαμαριά μετά από ερευνες αστυνομικών της Ασφάλειας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τετελεσμένων και σε απόπειρα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια

Το ποσό που κατάφερε να βάλει στην τσέπη του ο 70χρονος την περίοδο 20004-2014 ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, όσον αφορά

Ο 70χρονος, εργαζόμενος ως δημοτικός υπάλληλος στον δήμο Παύλου Μελά και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, έταζε την πρόσληψή τους σε υποτιθέμενη προκήρυξη του Δήμου στον οποίο εργαζόταν, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, ζητώντας τους επιπλέον δικαιολογητικά και πιστοποιητικά.

Οι άλλες «εξυπηρετήσεις»

Όπως διαπιστώθηκε ο 70χρονος παρουσιάζονταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια μετά την παραλαβή των χρημάτων.

Τέλος, πείθοντας τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπούσε τα χρήματα του δανείου.

Από την παράνομη δραστηριότητά του, αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, από 13 παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.