Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σεσημασμένος ηλικιωμένος με οπλοπολυβόλο

Ο 79χρονος σήμερα άνδρας είχε ανοίξει πυρ εναντίον ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου και δικαστικού επιμελητή όταν πήγαν να του επιδόσουν εντολή έξωσης.

Μπροστά σε βαρύτατο οπλισμό που κατείχε παράνομα βρέθηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι ενός 79χρονου άνδρα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα του στην Καλαμαριά ένα πολεμικό οπλοπολυβόλο τύπου scorpion, με γεμιστήρες και φυσίγγια, μετά από έρευνα που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο όταν στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας είχαν βρεθεί δύο γεμιστήρες με 31 φυσίγγια.

Μετά από προανάκριση αποδείχθηκε ότι οι σφαίρες και το όπλο ανήκαν στον ηλικιωμένο, ο οποίος έχει «πλούσιο» παρελθόν.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ανοίξει πυρ στην Περιστερά Λαγκαδά εναντίον ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου και δικαστικού επιμελητή που είχαν μεταβεί σε χώρο που αυτό τότε καταλάμβανε παράνομα για να τους επιδώσουν την εντολή έξωσης.

Ο 74χρονος τότε δράστης είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό δύο φορές, ενώ άνοιξε πυρ και κατά του οχήματος των δύο ανδρών που έφυγαν πανικόβλητοι από το σημείο.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης την οποία και εξέτιε στις φυλακές Δομοκού με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ καλείται να εκτίσει βάσει εκκρεμούς απόφασης και το υπόλοιπο της ποινής του.

φωτογραφία αρχείου