Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Τσέχος που διακινούσε παράνομα μετανάστες

Ο 39χρονος συλληφθείς εντοπίστηκε στο ύψος της Ασπροβάλτας να μεταφέρει παράνομα με ενοικιαζόμενο φορτηγό 20 αλλοδαπούς.

Στη σύλληψη ενός ατόμου που μετέφερε παράνομα 20 αλλοδαπούς με ενοικιαζόμενο φορτηγό αυτοκίνητο προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 39χρονο αλλοδαπό, με τσεχική υπηκοότητα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες της Κυριακής, 30 Αυγούστου, εντοπίστηκε το προαναφερόμενο όχημα να κινείται στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Ασπροβάλτας με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης προκειμένου να ελεγχθεί.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού συνολικά 20 αλλοδαποί, από τη Συρία και τη Σομαλία, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου