Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά προβλήματα στον δήμο Θέρμης από την κακοκαιρία - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Υπερχειλίσεις ρεμάτων, ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από τα ορμητικά νερά ήταν μερικά από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στον δήμο Θέρμης

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του δήμου Θέρμης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον δήμο Θέρμης, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των Βασιλικών και της Σουρωτής, καθώς και στη Θέρμη και ειδικότερα στην περιοχή του Φράγματος και σε αυτήν της επέκτασης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «από τις πρώτες κιόλας ώρες που ξέσπασε η ισχυρή νεροποντή συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη, Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Γαντά και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα, βρέθηκαν στα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα. Με τη βοήθεια υπαλλήλων του δήμου, της ΔΕΥΑΘ, καθώς και εθελοντών Πολιτικής Προστασίας έγιναν παρεμβάσεις ώστε να περιοριστούν οι ζημίες από τα ορμητικά νερά σε σπίτια και καλλιέργειες, ενώ αποκλείστηκαν δρόμοι και διαβάσεις που κρίθηκαν επικίνδυνες. Επιστρατεύτηκαν τρία μηχανήματα τύπου JCB, ένας φορτωτής καθώς και μηχανήματα ιδιωτών. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις παρενέβη η Πυροσβεστική για να κάνει απάντληση υδάτων».

Στη συνέχεια ο δήμος Θέρμης τονίζει πως «τα προβλήματα στην περιοχή των Βασιλικών προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρέματος με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες σε ορισμένα σπίτια, σε δρόμους εντός του οικισμού, καθώς και σε θερμοκήπια και καλλιέργειες. Μικρότερης κλίμακας ήταν οι ζημίες στην Σουρωτή όπου πλημμύρισαν μερικά σπίτια»

Όσον αφορά την περιοχή του Φράγματος της Θέρμης το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όπως υπογραμμίζει ο δήμος Θέρμης, «από τον τεράστιο όγκο νερού, αλλά και τις μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από τα ορεινά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο όγκος του νερού να υπερβεί το επίπεδο της υπερχείλισης του Φράγματος και να ξεχυθεί προς τις νοτιότερες περιοχές παρασύροντας τη γέφυρα Παλαιμάχων, ενώ άλλες δύο γέφυρες στην περιοχή του αναψυκτηρίου υπερχείλισαν επίσης. Ακόμη και αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο συνεργεία του δήμου, καταβάλοντας προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Παράλληλα κρίθηκε αναγκαίος ο αποκλεισμός της περιοχής έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των νερών».

Τέλος, ο δήμος Θέρμης επισημαίνει ότι «προβλήματα παρουσιάστηκαν σε ορισμένα σημεία της επέκτασης Θέρμης όπου εκτελούνται έργα, για την αντιμετώπιση των οποίων κλήθηκαν και οι εργολάβοι που τα πραγματοποιούν. Η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις στην περιοχή της Καρδίας και του Σχολαρίου για να απομακρύνει επικίνδυνα δέντρα. Επίσης, στο δρόμο ο οποίος συνδέει τη Θέρμη με το Τριάδι, από την πλευρά της περιοχής του Φράγματος, ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από τα ορμητικά νερά σε μια ιρλανδική διάβαση και χρειάστηκε η παρέμβαση των αντιδημάρχων κ. Κουγιουμτζίδη και Γαντά οι οποίοι βοήθησαν στον ασφαλή απεγκλωβισμό της οδηγού και στη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας ζημίες, κυρίως στην περιοχή των Βασιλικών και στο Φράγμα. Εμείς από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν προβλήματα για να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά και για να αποκλείσουμε επικίνδυνες διαβάσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει κάποιος πολίτης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και τους εθελοντές που μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς και τους ιδιώτες που επίσης συνεισέφεραν στη διαχείριση των προβλημάτων».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: