Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΔΥΟ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ-ΚΟΜΑΝΤΟ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ Η ΕΛΑΣ

Πάνω από 115.000 ευρώ έκλεψαν από ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη δύο Βούλγαροι που είχαν κάνει επάγγελμα τις τηλεφωνικές απάτες.

Στα ίχνη δύο απατεώνων, που προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς σε τηλεφωνικές κλήσεις κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους έφτασαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για δύο Βούλγαρους - αρχηγό και ένα μέλος εγκληματικής οργάνωσης - που εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες αποκόμισαν λεία άνω των 115.000 ευρώ.

Την έρευνα ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των αστυνομικών Αρχών της Βουλγαρίας μέσω του Τμήματος Interpol της Δ.Δ.Α.Σ. προκειμένου να εξακριβωθεί εάν διεπράχθησαν περιστατικά απάτης σε συγκεκριμένες περιοχές και ημερομηνίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Έτσι προέκυψαν δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες δεν είχαν καταγγελθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, οι δράστες σε τηλεφωνικές τους κλήσεις στις οικίες των ηλικιωμένων γυναικών προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τα θύματά τους και προκαλώντας τους ταραχή να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους και να τους αποσπάσουν τα χρηματικά ποσά των 7.300 και 2.000 αντίστοιχα, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές της Βουλγαρίας και πρόκειται να τους αποδοθούν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κακουργηματικής μορφής. Πρόκειται για 29χρονο Βούλγαρο, αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και έναν εκ των δραστών που πραγματοποιούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις και 36χρονο ομοεθνή του, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά από τα θύματα.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι παρόμοιες περιπτώσεις απάτης, από τους οποίους οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 106.150 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 17.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τους πέντε εξ αυτών το συνολικό χρηματικό ποσό των 132.550 ευρώ.

Η δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ