Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023 ΤΑ ΠΡΩΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΑΣΤΙΚΑ - ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΨΕΛΛΟΥ

Ανανεώνεται ο στόλος των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην επόμενη διετία προβλέπεται να φθάσουν στην πόλη τα πρώτα «καθαρά» ηλεκτροκίνητα αστικά

Τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο οποίος είχε σύσκεψη εργασίας με τη διοίκηση του ΟΣΕΘ για συγκοινωνιακά ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ξιφαράς ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Γιάννη Καλογερούδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Τόσκα, για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του ΟΣΕΘ για την εκτέλεση και την πορεία του συγκοινωνιακού έργου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, υποστηρικτικά στο εκτελούμενο έργο από τον ΟΑΣΘ.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ Πάρις Μπίλλιας και Φυγαλία Παπαγεωργίου, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, μέσα στην επόμενη διετία, οπότε και προβλέπεται να φθάσουν στην πόλη τα πρώτα «καθαρά» ηλεκτροκίνητα αστικά, έπειτα από διαγωνισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της δημιουργίας ενός ενιαίου, αυτόματου συστήματος κομίστρου της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο της σύσκεψης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναλυτική ενημέρωση έγινε για τις διαδικασίες υλοποίησης τερματικού, πολυτροπικού σταθμού μετεπιβίβασης Μετρό και ΜΜΜ στη Νέα Ελβετία του δήμου Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση, και στη Μίκρα του δήμου Καλαμαριάς, σε δεύτερη. Η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Μετρό και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ Φυγαλία Παπαγεωργίου παρουσίασε αναλυτικά, με χάρτες και χρονοδιαγράμματα, τα βήματα που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται για τη δημιουργία του πολυτροπικού σταθμού στη Νέα Ελβετία, όπου θα υπάρχουν χώροι στάσης, στάθμευσης και μετεπιβίβασης σε μετρό, λεωφορεία, ταξί, και της διάνοιξης της οδού Μιχαήλ Ψελλού με κατασκευή κόμβων εκατέρωθεν αυτής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ