Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στις 11 Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός Ρομποτικής με μία... άγνωστη αποστολή

Οι ομάδες που θα διαγωνιστούν φέτος, θα μάθουν την ημέρα του διαγωνισμού την αποστολή του ρομπότ που θα κατασκευάσουν

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με παιδιά και φοιτητές από όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Οι 46 ομάδες και περισσότερα από 150 παιδιά διαγωνίζονται σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ το οποίο θα διαγωνιστεί σε άγνωστη αποστολή. Η καινοτομία του διαγωνισμού είναι ότι οι ομάδες μαθαίνουν την αποστολή την ημέρα του διαγωνισμού και θα συναγωνιστούν με συνολικά 150 ομάδες και 500 παιδιά από όλη την Ελλάδα, αφού ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 8 πόλεις και περιφέρειες.

Ο Διαγωνισμός STEAM και Ρομποτικής «UML 2024» στη Θεσσαλονίκη είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό H.E.R.O., τη Σχολή Ρομποτικής MindLab Education και το Κολλέγιο Ανατόλια και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από τις 10:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες παιδιών και νέων 9-25 ετών να παρουσιάσουν όσα έχουν μάθει σε πραγματικό χρόνο και να διεκδικήσουν θέσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2024 στο Πεκίνο και την Βραζιλία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με παιδιά  από όλο τον κόσμο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Unknown Mission League 2024 Θεσσαλονίκη

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 από τις 10:00 έως τις 18:00

Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ανατόλια (Τζον Κένεντι 60 Πυλαία)

Διοργάνωση:

- HERO – Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
- Σχολή Ρομποτικής MindLab Education
- Κολλέγιο Ανατόλια

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας