Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του δήμου οι βραβευμένες #PRESS_photostories

Η Διαγωνιστική Έκθεση Φωτορεπορτάζ που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ εγκαινιάζεται την Πέμπτη 20 Απριλίου και θα μείνει ανοιχτή ως τις 3 Μαΐου

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ εγκαινιάζει την έκτη Διαγωνιστική Έκθεση Φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, με τίτλο #PRESS_photostories την Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 18.30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (ισόγειο), Αγγελάκη 13.

Στη διάρκεια των εγκαινίων θα δοθούν τα βραβεία και οι έπαινοι για τις καλύτερες φωτογραφίες όπως τις επέλεξε η Κριτική Επιτροπή της διοργάνωσης #PRESS _photostories.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου 2023 με το ακόλουθο ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Δευτέρα και Τετάρτη: 10.00 – 17.00

Σάββατο: 10.00 – 14.00

Πενήντα δύο φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπέβαλαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης περισσότερες από 414 φωτογραφίες με πεδίο αναφοράς ολόκληρη την Ελλάδα, ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες: 1. Πολιτική, 2. Κοινωνία, 3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), 4. Αθλητισμός, 5. Κλιματική Κρίση και 6.Φωτογραφίες με χρήση Drone.

Η επιλογή των φωτογραφιών όπως και όσων απέσπασαν βραβεία ή επαίνους, έγινε με «τυφλό» διαγωνισμό: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής παρέλαβαν το σύνολο των φωτογραφιών χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας (τα metadata είχαν αφαιρεθεί από τα ψηφιακά αρχεία) και κλήθηκαν να ψηφίσουν, ξεχωριστά ο καθένας, ποιες προκρίνουν να εκτεθούν. Οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν και ομαδοποιήθηκαν, σχηματίζοντας ένα σώμα φωτογραφιών που καταρχάς προκρίθηκαν. Κατόπιν, σε συνεδρίαση, η επιτροπή διέτρεξε το σχηματισμένο αυτό σύνολο, οριστικοποίησε τη σύνθεσή του ανά κατηγορία και επέλεξε ποιες φωτογραφίες θα βραβευτούν.

Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν: οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Κατερίνα Καριζώνη, Γιάννης Κεσσόπουλος, ο επιμελητής του MOMus/ΜΦΘ Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο φωτογράφος και εκδότης Τάσος Σχίζας.