Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στον Φάρο του Κόσμου και στην Εστία Παπαγεωργίου ο Μιχάλης Μπεκίρης - Συνάντηση και με την Αρμενική Κοινότητα

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία ξεναγήθηκε στις δύο δομές και ενημερώθηκε για τις δράσεις τους

Δυο δομές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο και τον «Φάρο του Κόσμου» στην περιοχή του Δενδροποτάμου, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στη φροντίδα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία κ. Μιχάλης Μπεκίρης.

Συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον κύκλο των τακτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση με ιδρύματα της πόλης που παράγουν πλούσιο κοινωνικό έργο, ο κ. Μπεκίρης ξεναγήθηκε στις δυο δομές και ενημερώθηκε για τις δράσεις τους, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Γραφείου κ. Γιάννη Παπαγεωργίου.

Στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως «Εστία Παπαγεωργίου», τον κ. Μπεκίρη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι σε επίπεδο εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης.

Image

Στις εγκαταστάσεις του «Φάρου του Κόσμου», ο εμπνευστής της δομής, Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, εξήγησε στον κ. Μπεκίρη τη φιλοσοφία του Φάρου, που σκοπό έχει να βοηθά τα παιδιά της περιοχής να παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να αναπτύξουν δεξιότητες και να βρουν το δρόμο τους.

Ο κ. Μπεκίρης συνομίλησε με ορισμένα από τα παιδιά, αλλά και τους εθελοντές που τα στηρίζουν και εξήρε τις προσπάθειες του π. Αθηναγόρα, οι πρακτικές του οποίου έχουν αναγνωρισθεί και βραβευθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το State Department.

Επίσης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για την ανάδειξη θεμάτων της κοινωνίας των πολιτών, ο κ.Μπεκίρης, υποδέχθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και εκπροσώπους της Αρμένικης Κοινότητας. Συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον Αρτούρ Αμπραχαμιάν, Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης αλλά και τους κ.κ. Πέπη Ανσουριάν, Πρόεδρο της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών και Αρμενικού Προσκοπικού Συστήματος, Γκάρο Ναντιάν Υπεύθυνο Κεντρικού Συμβουλίου Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας και Ντικραν Μπλετζιάν Εκπρόσωπο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν στην ισχυρή παρουσία της Αρμένικης Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην αναγκαιότητα να διατηρηθεί άσβεστη η ιστορική μνήμη.